"You have no valid license file" message still after uploading license file (SP 2013/2016)

Document created by ChristofN Employee on May 4, 2018Last modified by ChristofN Employee on May 4, 2018
Version 3Show Document
  • View in full screen mode

You're facing the "You have no valid license file" message still after you uploaded a valid license file on the Rich Forms Add-In Homepage on your SP 2013/2016?

 

 

This could be the issue:

Authentication realm is not configured with Farm ID. This is a prerequisite of our Add-Ins.

 

 

Check this:

  1. Open developer dashboard of your browser (press F12 and navigate to Console tab)
  2. Navigate to the Add-In Homepage of Rich Forms (just click on "skybow Rich Forms" in Site Contents of your site you installed Rich Forms)
  3. Check what is logged in the console after Current Realm?

Bad example: Text sprealm is set instead of Farm ID in format like this: Current Realm:0xxxxxx1-5xx6-4xx1-axx7-3xxxxxxxxxx3

 

 

 

Solve it:

To solve this issue, the SPAuthenticationRealm configuration must be changed. Have a look at this articles: https://docs.microsoft.com/en-us/powershell/module/sharepoint-server/set-spauthenticationrealm; Where do I see the tenant/farm ID?

$c = Get-SPServiceContext -Site "https://yoursiteurl..."

Set-SPAuthenticationRealm -ServiceContext $c -Realm "0xxxxxx1-5xx6-4xx1-axx7-3xxxxxxxxxx3"

Check first what this configuration change takes effect in your environment!

After this change you have to reinstall the Add-In on the sites.

Attachments

    Outcomes